CD From the bottom of my heart

CD From the bottom of my heart

Onlangs verscheen de biografie van de schrijver Bordewijk, geschreven door Elly Kamp. Is Bordewijk zeer bekend om zijn romans, met name Karakter, Blokken en Bint, minder bekend is dat zijn vrouw ook creatief was, nl. als componiste. Reden genoeg voor Elly Kamp om van haar boek een dubbelbiografie te maken. En om de verschijning van het boek luister bij te zetten is net een cd uit met kamermuziek van Johanna Bordewijk-Roepman , uitgevoerd door uitstekende musici.
door Emanuel Overbeeke, oktober 2016

Irene Maessen, sopraan)
José Scholte, alt
Ursula Schoch, viool
Marcel Worms, piano

Johanna Bordewijk-Roepman(1892-1971) kan gezien worden als een van de meest originele componisten uit de eerste helft van de 20e eeuw. Zij stoorde zich aan geen enkele muzikale mode en ging volledig haar eigen weg. Haar muziek kenmerkt zich enerzijds door diepe ernst en emotionaliteit, maar kent ook humoristische trekjes.